Rajčata patří do jídelníčku mnoha z nás. Spousta strávníků miluje rajčata v mnoha podobách na pizze, těstovinách, také v salátech nebo třeba v polévce. Překvapit rodinu, návštěvu, kamarády pozvané na zahradní party i další, můžete dipem z rajčat v kombinaci s vyzrálým španělským sýrem Manchego. Na stole s tapas by určitě neměl chybět.
Suroviny
Zkontrolujte, zda doma máte následující ingredience:
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- ½ cibule
- Lžička sladké uzené španělské papriky
- 400 g krájených rajčat v plechovce
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 200 g Manchego sýra
- Špetka mořské soli
- Špetka černého pepře
- Bageta
Postup:
Nasekejte česnek a cibuli najemno, ukrojte asi 8 tenkých plátků sýra Manchego. Poté na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte přibližně 4 minuty. Poté přidejte lžičku uzené papriky a vše řádně smíchejte dohromady s plechovkou nakrájených rajčat, petrželkou. Dochuťte solí a černým pepřem.
Vařte přibližně 5 minut a poté nahoru položte plátky sýra Manchego. Přikryjte pánev a po asi 3 – 4 minutách by měl být sýr dokonale rozpuštěn. Servírujte s křupavou bagetou.
Recepty na edelikatesy.cz
Na webových stránkách edelikatesy.cz nejenže si můžete koupit vynikající potraviny ze Španělska. Tady najdete také blog, v němž jsou popsány jednotlivé přípravy jídla, tedy lahodných pokrmů přímo ze Španělska.
Jedním takovým je tapas. Další populární recept je návod na fazolovou polévku z restaurace El Bulli s petrželovou picadou. K hojně vyhledávaným je také recept na gazpacho, legendární polévku. Tento typ studené polévky či tekutý salát, to je gazpacho.
Pojďte se podívat na webové stránky edelikatesy.cz a podívejte se, jak bohatou nabídku potravin ze Španělska, zde najdete. Anebo zvolte dárkový balíček pro někoho z vašich přátel či rodiny. Vánoční překvapení budete mít vyřešeno.
3 comments